TS-EN-ISO 22000 GIDA GÜVENLIGI YÖNETIM SISTEMI

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; güvenli gıda üretmek amacıyla uluslararası mevzuatlarla belirlenmiş bir standarttır. Hammaddenin temininden, ürünün tüketiciye ulasana kadar olan tüm aşamalarda, güvenli, insan sağlığına uygun gıdanın üretimini ve takibini sağlamayı hedeflemektedir.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim standardı güvenli gıda üretmenin yani sıra işletmenin kaynakların etkin kullanımı, personel kalitesi ve uygun ekipman hususunda belirlenen standarda ulaşmayı sağlamaktadır. Gıda güvenliğinin yani sıra üretimde kaliteyi arttırmaktadır.

ISO 22000 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi üretimden müşteriye ulasana kadarki gıda zincirindeki tüm kuruluşları kapsar. ISO 22000:2018, çeşitli ülkelerde yayınlanmış olan HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) standartlarını tek bir çerçevede toplamak amacıyla geliştirilmiştir.

ISO 22000 belgesi asagidaki sektörlerde yer alan kuruluslar tarafindan alinabilir;

  • Et, balık ve gıda işletmeleri,
  • Ekmek, hububat, meşrubat, konserve ve dondurulmuş gıda üreticileri
  • Yem üreticileri
  • Çiftçiler
  • Hazır yemek firmaları
  • Restoranlar, ayaküstü büfeler, hızlı gıda zincirleri, hastaneler ile oteller ve seyyar gıda satıcıları
  • Gıda depoları, taşıyıcılar ve satıcılar
  • Temizlik hizmeti veren kuruluslar
  • Gıda ekipmanı üreticileri
  • Gıda sektörüne yönelik temizlik kimyasalı üreticileri
  • Gıdayla temas eden ambalaj üreticileri

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Yararları

  • İşletmelerin güvenli gıda üretimi yönetimini kolaylaştırması
  • Müşterilerin güvenli gıda ile ilgili taleplerinin karşılanması
  • Müşteri memnuniyetinin ve güveninin sağlanması
  • İşletmelerin sektörde prestij kazanması
  • Gıda israfının ( gıda bozulmaları vs.) ürün kayıplarının ve maliyetlerin azaltılması
  • Gıda zehirlenmelerinin önüne geçilmesi
  • Yasal mevzuatlara uygunluk
  • Hijyen ve gıda güvenliğinin sağlanması
  • İhalelere katılmak ve ihracat yapmak için ticaret kolaylığının sağlaması

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Kimler Kullanabilir/Uygulayabilir?

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standardı her sektörden ve farklı ölçeklerdeki işletmeler, hizmet ya da üretim sektöründe faaliyet gösteren her kuruluş, kamu kurumları vs. tarafından uygulanabilmektedir.

Cyber Certification olarak firmamız engin bilgi, birikim ve tecrübeler doğrultusunda ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin işletmenize kurulması, denetimlerden başarıyla geçilmesi ve sistemi belgesinin işletmenize kazandırılmasına kadar olan süreçte uzman kadromuz ile sizlere ihtiyaç duyacağınız her türlü desteği vermektedir.

Merak Ettikleriniz İçin Bizi Arayın!

Güvenilir Belgelendirme Kuruluşu

Dürüst ve Güvenilir hizmet mi arıyorsunuz?